Arkiv og bibliotek

Misjonsforbundets historiske arkiv

En del av skolens forskningsoppgave er å ta vare på deler av Misjonsforbundets arkivmateriale. Noe av dette materialet er plassert i Riksarkivet som privatarkiv. Deler av materialet er plassert i Misjonsforbundets historiske arkiv på skolens område, og er tilgjengelig etter avtale for forskere og studenter.

Gjennom Misjonsforbundets historiske selskap samarbeider skolen og Misjonsforbundet for å samle inn materiale som finnes i Misjonsforbundet sentralt og i de ulike menigheter slik at dette kan være tilgjengelig for forskningsvirksomhet blant studenter og ansatte.

Misjonsforbundets historiske selskap og arkiv har fått 10 000 kroner fra Riksarkivaren for å ordne og digitalisere John Christensens arkiv (les mer). John Christensen var skolens første rektor.

hsa
Høgskolens fagansatte på omvisning i arkivet. Teologistudent og
prosjektarbeider Knut Ove Lofstad leser skolebestyrer John Christensens
motivasjon for å sette i gang Misjonsskolen, som senere ble til Ansgarskolen.

Ansgarskolens bibliotek

Skolens bibliotek har også mye historisk materiale (tidsskrifter og bøker) vedrørende kvekerbevegelsen og andre frikirkelige bevegelser. Du kan søke i bibliotekbasen her.