Feiret 30 år i Kristiansand med storfint besøk

Sørlandets stortingsrepresentanter hadde lagt sitt møte for dagen til Ansgarskolen, og de fikk også en omvisning og samtale med skolens ledelse.

sorlandsbenken-2018

Flere av politikerne oppdaget nye sider ved skolen denne dagen. – Jeg visste ikke at skolen har så bred fagkrets og så mange linjer, sa Kari Henriksen (Ap). – Og for et fantastisk kapell!

Modige planer
– Vi skjønner at Ansgarskolen legger modige planer for framtida, sa Hans Fredrik Grøvan (KrF). – Det er spennende å se hvordan dere utvikler studietilbudet og lager nye kombinasjoner der det er behov for mer formaliserte utdanninger, som innenfor musikk og helse. Dere tar samfunnsansvar, la Grøvan til.

– Vi har også fått innblikk i utfordringene skolen møter, sa Kari Henriksen.

Her trakk flere av politikerne fram hindringene bibelskolen møter innenfor rammene av dagens lovverk.

– Vi vil se på om bibelskole kan gi poeng på linje med folkehøgskole og militære, noe som ikke er tilfelle i dag, sa Åshild Bruun-Gundersen (FrP). – Det er det flertall i Stortinget for å ta en gjennomgang av.

Grøvan nevner også at de vil se på om det kan bli enklere for bibelskolen å endre studieplaner selv, noe som er en lang og byråkratisk prosess i dag.

En viktig skole for Sørlandet
Stortingspolitikerne var samstemte i å verdsette Ansgarskolens betydning for landsdelen. – Det er viktig at vi har attraktive studieplasser her så unge mennesker kommer fra resten av landet og får noen gode erfaringer med seg, sa Bruun-Gundersen.

– Skolen bidrar til mer mangfold for studentene, poengterte Tellef Inge Mørland (Ap). – Det at det er mindre forhold her på skolen kan gi fordeler i form av et sterkere studentmiljø.

– Ansgarskolen har også en viktig rolle som det eneste teologistudiet på Sørlandet, i å utdanne til kirke og menighetsliv, sa Hans Fredrik Grøvan.

Ministeren gratulerte utdanningsminister-iselin-nybo
På festsamlingen i skolens aula fikk gjestene høre gospel og elektronika, og fortellinger om skolens historie, verdier og framtidsplaner. Et høydepunkt var hilsenen fra minister for forskning og høyere utdanning, Iselin Nybø. – Når jeg hører det flotte gospelkoret deres, får jeg lyst til å dirigere kor igjen selv, begynte hun smilende.

Nybø gratulerte Ansgarskolen med å være et godt alternativ blant landets høgskoler, med sitt tydelige kristne verdigrunnlag, og satsing på bestemte fagområder hvor skolen vil levere høy kvalitet. I en tid preget av sammenslåinger i høgskolesektoren må en så liten institusjon som Ansgar Teologiske Høgskole fortsette å levere godt og samarbeide godt, understreket hun.

– Dere er kanskje en liten høgskole, men dere tar stor plass, sa ministeren for høyere utdanning. – At ordføreren, UiAs rektor, biskopen og Agderbenken er her i dag sier noe om skolens betydning her på Sørlandet. Jeg ønsker dere minst like mye suksess de neste 30 årene som de foregående, avsluttet Nybø.

Tekst: Hildegunn Tønnessen, Bilde: Thomas Vårlid

Bilder fra markeringen