Litteratursøk og fjernlån

Nedenfor finner du noen nyttige baser til litteratursøk. Når du trenger flere bøker til din oppgaveskriving enn det som finnes på Ansgarskolens bibliotek er fjernlån en fin tjeneste. Kontakt bibliotekar, som foretar bestilling av bøker og artikkelkopier for deg. Det foretas vanligvis ikke fjernlån av pensumlitteratur. Pensumlitteratur står i egen hylle, er ikke til vanlig utlån, men kan benyttes på bibliotek og lesesal.

Ansgarskolens bibliotekbase
De fleste av bøkene i Ansgarskolens bibliotek er registrert i denne basen, tilknyttet biblioteksystemet Mikromarc. Ved å søke der, vil du se om biblioteket har boka du leter etter, og hvilket hyllenummer den har. Du kan også se om boka er utlånt. Ønsker du i så fall å reservere, kontakt bibliotekar. Ved å logge deg inn i Meg & Mitt kan du selv fornye dine lån.

Idunn
Inneholder fulltekstartikler fra over 60 norske og nordiske fagtidsskrift. Vi abonnerer på tidsskriftet Nordic Journal of Religion and Society. I tillegg finnes bl.a. følgende aktuelle open access-tidsskrift: Norsk antropologisk tidsskrift, Norsk filosofisk tidsskrift, Norsk sosiologisk tidsskrift, Studia Musicologica Norvegica, Teologisk tidsskrift, Tidsskrift for kjønnsforskning, Tidsskrift for samfunssforskning og Uniped - tidsskrift for universitets- og høgskolepedagogikk.

Academic Search Premier
Dette er en tverrfaglig database som inneholder over 4 600 tidsskrift i fulltekst. Det er direkte tilgang på Ansgarskolens IP-adresser. Utenfor området trenger du brukernavn og passord. Kontakt bibliotekar.

Index Theologicus
Bibliografisk database innen teologi og religion.

Oria
Oria er en søkemotor hvor man kan søke i bibliotekbasene til universitetene og de fleste høgskolene i Norge. Ansgarskolen er ikke tilknyttet Oria ennå, men vi kan søke i basen og fjernlåne bøker. Du kan velge å avgrense søket til en enkelt institusjon, f.eks. Universitetsbiblioteket i Agder. Studenter ved Ansgarskolen har adgang til å bli personlige lånere ved dette biblioteket. Studenter ved Ansgarskolen kan ikke bestille direkte via dette fjernlånssystemet, men om du finner noe du ønsker å låne, ta kontakt med Ansgarskolens bibliotekar, som ordner med bestillingen for deg.

Når bøkene eller artiklene kommer til biblioteket, vil de bli lagt i din posthylle. Fra bestilling til mottak kan det ta opp til en uke. Vanligvis har bøkene en lånetid på 4 uker. Artikkelkopier beholder du.

NORART
Denne basen inneholder referanser til artikler fra ca. 460 norske og nordiske tidsskrifter og årbøker. Du kan søke på bl.a. forfatter, tittel og emne.

Søker du på en spesiell forfatter får du opp alle artikler vedkommende har skrevet i alle basens tidsskrifter. Du kan også begrense søket til ett bestemt tidsskrift, om du ønsker det. Har du verken forfatter eller tittel, kan du søke på nøkkelord for å finne artikler innen det emnet du leter etter. Du får en treffliste som du kan velge videre fra. Klikk på tittelen du ønsker for å få opp hele posten. Det er for øvrig søkeveiledning på nettsida.

Ansgarskolens bibliotek abonnerer på noen av tidsskriftene som Norart har artikkelreferanser til, så da finner du artiklene her på huset: Tidsskriftoversikt Ansgarskolen. Når det gjelder tidsskrifter vi ikke har, kan du ikke bestille artikler direkte. Du kan notere ned eller ta utskrift av dine treff. Dette, påført ditt navn, leveres bibliotekar, som så foretar bestillingen.

Fra bestilling til mottak kan det ta opp til en uke. Når artikkelkopiene kommer til biblioteket, vil de bli lagt i din posthylle. Kopiene beholder du, de skal ikke leveres tilbake.