Gå til innhold
Misjonsvarianten

Misjonsvarianten

Misjonsvarianten

Det er mulig å ta en Bachelorgrad i interkulturelle studier (IKS) med spesielt fokus på misjon. Du kan da velge misjonsrelaterte fag og temaer gjennom hele studieløpet. Her er en oversikt over disse:
 
1.studieår – interkulturell forståelse
  • IFO 116 Kultur og religionsmøte: Alle som leser dette emnet studerer forholdet mellom misjon og dialog. En kan også velge som selvstudium (5 studiepoeng) en misjonsvariant der vekten legges på globalisering og globaliseringens betydning for kristen misjonsvirksomhet.
     
  • IFO117 Studieopphold i Sør: Etter studieturen skal alle skrive en seminaroppgave der det er mulig å velge et misjonstema som en har møtt og fått belyst under studieturen.  
Fordypningsår
  • IKS 214 Misjonsvitenskap 1: Dette emnet kan velges i fordypningsdelen (IKS200), og utgjør 10 studiepoeng. Det gir en innføring i begrunnelsen og motivasjonen for kristen misjon, gir en oversikt over kristen misjonsvirksomhet i historien og tar opp sentrale strategiske tema knyttet til verdensmisjonen i dag.
     
  • Feltstudium og bacheloroppgave: Det praktiske feltstudiet kan gjøres hos misjonærer, og påfølgende bacheloroppgave kan behandle et tema knyttet til kristen misjonsvirksomhet. Dette utgjør 20 studiepoeng og er den avsluttende delen av bachelorgraden i interkulturelle studier.
     
  • IKS 216 Misjonsvitenskap 2: Dette emnet kan velges som en teoretisk fordypning i misjon. Emnet utgjør 10 studiepoeng. Det tar for seg ulike paradigmeskifter i misjonens historie og drøfter hva det vil si at det kristne budskap er oversettbart til alle kulturer og språk. Emnet tar også opp dagsaktuelle missiologiske spørsmål i en verden der et sekularisert Vesten spiller mindre rolle i verdensmisjonen. Deler av det som teoretisk leses som pensum i Misjonsvitenskap 2 blir spesielt rettet mot det som behandles i feltstudiet og bacheloroppgaven.