MUS211 Musikkutøving II

Undervisningssemester Høst og vår
Emneansvarlig Pål Rake
Høsten 2012

Fullført og bestått MUS100 Årsstudie i musikk ved ATH eller tilsvarende utdanning ved en annen godkjent institusjon.

Emnet MUS211 Musikkutøving II bygger på emnet MUS121 Musikkutøving I. Her får studenten mulighet til å videreutvikle seg som musiker og fordype seg i sitt hovedinstrument.

Emnet MUS211 Musikkutøving II utgjør 10 studiepoeng, og er en integrert del av studieprogrammet Bachelor i musikkteknologi (3-årig studieløp) ved ATH.

Etter fullført studium skal studentene:

Kunnskapsmål:
  • kunne tolke og vurdere ulike musikalske presentasjoner og uttrykk
Ferdighetsmål:
  • tilegne seg musikalske og tekniske ferdigheter på et instrument som gjør ham/ henne i stand til å formidle musikk på en ekte og personlig måte, både alene og sammen med andre.
  • tilegne seg ferdigheter i å anvende musikkteori og hørelære i sin egen musikalske praksis
Generell kompetanse:
  • erfaring med og reflekterte holdninger til ulike problemstillinger knyttet opp mot formidling av musikk

Hovedinstrument
I kurset Hovedinstrument gis studenten muligheter til å videreutvikle seg teknisk og musikalsk på et selvvalgt instrument eller et annet formidlingsområde (som for eksempel direksjon, lydteknikk, DJ’ing, programmering og lignende). Undervisningen gis normalt en til en, hvor studenten i samarbeid med lærer lager et individuelt tilpasset opplegg. Egenøving er en viktig faktor for utviklingen.
Interpretasjon
I kurset Interpretasjon skal studenten jobbe med å bevisstgjøre seg hvordan ulike tolkninger påvirker en fremførelse. Undervisningen gis som seminartimer, hvor egenaktivitet og deltakelse i form av musikalske presentasjoner og diskusjoner utgjør hoveddelen av kurset.
Hørelære
I kurset Hørelære skal studenten jobbe med å videreutvikle sitt musikalske gehør og knytte dette sammen med sin egen musikkutøvingspraksis. Undervisningen er både teoretisk og praktisk og gis i nivåinndelte grupper.

All undervisning i emnet MUS211 Musikkutøving II er obligatorisk.

I emnet MUS211 Musikkutøving II benyttes følgende vurderingsformer:
  • Hovedinstrument: eksamenskonsert hvor studenten presenterer et selvvalgt program av 15 minutters varighet. Vurderes etter gradert skala A-F, hvor karakteren teller 60 % av emnet
  • Hørelære: en skriftlig del og en muntlig del. Vurderes etter gradert skala A-F, hvor karakteren teller 40 % av emnet.
For å kunne gå opp til eksamen må følgende være bestått:
  • Interpretasjon

Det vil bli avholdt regelmessige evalueringer av emnet etter ATH’s gjeldende retningslinjer.

Oppdaterte pensumlister vil du til en hver tid finne på skolens hjemmeside.
Oppdatert 2. juli 2019