MUS212 Musikkteknologi I

Undervisningssemester Høst
Emneansvarlig Kjetil Høyer Jonassen
Høsten 2012

Fullført og bestått MUS100 Årsstudie i musikk ved ATH eller tilsvarende utdanning ved en annen godkjent institusjon.

Emnet MUS212 Musikkteknologi I bygger på emnet MUS112 Musikkproduksjon. Gjennom arbeid med emnet skal studenten tilegne seg instrumentkunnskap og kunnskap om populærmusikalske arrangeringsteknikker, som skal benyttes i ulike kreative prosesser. Studenten skal lage låter selv, arrangere disse, og gjennom undervisning i musikkteknologi og studioarbeid gjøres i stand til å kunne produsere og ferdigstille sine egne låter.

Emnet MUS212 Musikkteknologi I utgjør 10 studiepoeng, og er en integrert del av studieprogrammet Bachelor i musikkteknologi (3-årig studieløp) ved ATH. Emnet er obligatorisk og skal inngå i graden Bachelor i musikkteknologi ved ATH.

Etter fullført studium skal studentene:

Kunnskapsmål:
  • tilegne seg kunnskap om populærmusikkarrangering for ulike instrumentgrupper
  • tilegne seg kunnskap om instrumenter
Ferdighetsmål:
  • kunne lage arrangementer i ulike populærmusikalske genre for ulike instrumentgrupper
  • tilegne seg ferdigheter i låtskriving og låtutvikling
  • kunne bruke digitale verktøy som Sibelius og Logic som hjelpemidler i kreative prosesser knyttet opp mot låtskriving, arrangering og praktisk studioarbeid
Generell kompetanse:
  • utvikle gode arbeidsrutiner og erfaring med både selvstendig arbeid, og samarbeid i ulike grupper

Musikkteknologi
I kurset Musikkteknologi skal studenten gjennom teori og praktisk arbeid utvikle sine ferdigheter i bruk av Logic Pro som programmerings- og innspillingsverktøy. I tillegg legges det mer vekt på kreativt studioarbeid, som innbefatter innspilling og bearbeiding av lyd/ musikk. Undervisningen gis som seminartimer, hvor studentene møtes enten klassevis eller i grupper, og arbeider selvstendig med oppgaver tilknyttet kurset.
Arrangering og låtskriving
            I kurset Arrangering og låtskriving skal studenten videreutvikle sin kunnskap om
sentrale populærmusikalske arrangeringsteknikker, og tilegne seg kunnskaper om og ferdigheter i å arrangere for ulike instrumentgrupper. Kurset inneholder også en låtskrivingskomponent, hvor studentene får kunnskap om ulike låtskrivingsprosesser, kreativ bearbeidelse og utvikling av ideer, og studentene settes i stand til å lage sine egne låter. Undervisningen gis som seminartimer, og studenten gis individuell veiledning på sine egne prosjekter.

All undervisning i emnet MUS212 Musikkteknologi I er obligatorisk.

I emnet MUS212 Musikkteknologi I benyttes følgende vurderingsformer:
  • En seminaroppgave hvor studenten gjennom to ulike, selvskrevne låter skal vise ulike populærmusikalske arrangeringsteknikker for ulike instrumentgrupper. Dette skal ved hjelp av programmering og arbeid i studio presenteres som en lydfil med tilhørende noter. Oppgaven vurderes etter gradert skala A-F.
For å kunne gå opp til eksamen må følgende være bestått:
  • Obligatoriske mappeinnleveringer.

Det vil bli avholdt regelmessige evalueringer av emnet etter ATH’s gjeldende retningslinjer.

Oppdaterte pensumlister vil du til en hver tid finne på skolens hjemmeside.

Oppdatert 2. juli 2019