MUS224 Vitenskapelig metode MH

Undervisningssemester Høst
Emneansvarlig Høyskolelektor Kjetil Høyer Jonassen
Høsten 2015

Fullført og bestått MUS100 Årsstudium i musikk ved ATH eller tilsvarende utdanning ved en annen godkjent institusjon.

Emnet MUS224 Vitenskapelig metode MH skal gi studenten metodiske verktøy som vil være til hjelp i arbeidet med Bacheloroppgaven. Studenten skal settes i stand til å gjennomføre en studie på en vitenskapelig og metodisk god måte, og til å reflektere over ulike metodiske problemstillinger knyttet til et vitenskapelig arbeid. Emnet er todelt og inneholder en generell innføring i grunnleggende vitenskapelig metode, samt en innføring i musikkvitenskapelige arbeidsmåter og metodevalg knyttet opp mot prosjekter relatert til musikk og helse.

Emnet MUS224 Vitenskapelig metode MH utgjør 10 studiepoeng, og er en integrert del av studieprogrammet Bachelor i musikk og helse (3-årig studieløp) ved ATH..

Etter fullført studium skal studentene:

Kunnskapsmål:
  • kunne gjengi og forklare grunnleggende begreper og prinsipper innenfor samfunnsvitenskapelig metode
  • kunne gjøre rede for utfordringer ved et forskningsprosjekt relatert til musikk og helse
  • ha kjennskap til forsknings- og utviklingsarbeid innen fagområdet musikk og helse
  • kunne reflektere rundt ulike metodiske problemstillinger
Ferdighetsmål:
  • kunne anvende grunnleggende, kvalitativ og kvantitativ metode
  • kunne vurdere ulike metoders hensiktsmessighet i en gitt kontekst
  • kunne planlegge og gjennomføre et vitenskapelig forskningsprosjekt relatert til musikk og helse
Generell kompetanse:
  • kunne forholde seg kritisk til kilder
  • kunne forstå og gjøre bruk av faglig vitenskapelig teori og metode
  • få praktisk erfaring med hensyn til gjennomføringen av et prosjekt

Undervisningen er delt i to kurs, hvor studenten følger deler av undervisningen i emnet IKS211 Metode, samt følger undervisningen i kurset Metoder relatert til musikk og helse.

Metode
I kurset IKS211 Metode blir sentrale vitenskapelige metoder presentert og drøftet. Kurset er en innføring i samfunnsvitenskapelige metode, med vekt på kvalitativ metode.
Undervisningen gis som forelesninger.

Metoder relatert til musikk og helse
I kurset Metoder relatert til musikk og helse blir sentrale vitenskapelige metoder presentert og drøftet. Undervisningen knyttes tett opp til studentens arbeid med bacheloroppgaven i musikk og helse. Undervisningen gis som forelesninger.

I emnet MUS224 Vitenskapelig metode MH benyttes følgende vurderingsformer:
  • En skriftlig eksamen på 90 minutter i samfunnsvitenskapelig metode. Eksamen vurderes etter gradert skala A-F.
  • En prosjektbeskrivelse som skal redegjøre for bacheloroppgavens innhold, bakgrunnskunnskap innen feltet og plan for metodisk og teoretisk tilnærming. Prosjektbeskrivelsen skal ha et omfang på ca. 1000 ord. Den vurderes til bestått/ ikke bestått.

Det vil bli avholdt regelmessige evalueringer av emnet etter ATH’s gjeldende retningslinjer.

Oppdaterte pensumlister vil du til enhver tid finne på skolens hjemmeside.

Oppdatert 26. juni 2017