Digital eksamensavvikling

Digital eksamensavvikling ved ATH

Verktøyshutterstock_370595594

ATH har valgt det norske programmet Inspera Assessment for gjennomføring av digitale eksamener. Programmet brukes ved skriftlig skoleeksamen, til opplasting av seminaroppgave/hjemmeeksamen og til gjennomføring av muntlig eksamen. Refleksjonsnotater og andre mindre innleveringsoppgaver leveres gjennom Canvas.

Ved skoleeksamener brukes en lockdown browser teknologi (BYOD - Bring Your Own Device), noe som innebærer at studenter kan bruke egen PC/Mac. Man vil ikke få tilgang til lokale ressurser eller internett under eksamen.

Studenter skal ha PC/Mac eller tilsvarende bærbart utstyr tilgjengelig for bruk i eksamensavviklingen. Før eksamen er studentene selv ansvarlige for at de har lastet ned nødvendig programvare i forkant.

Pålogging digital eksamensavvikling

inspera-logo
Bruk ditt FEIDE-brukernavn og passord ved pålogging til digital eksamen.

Skoleeksamen - krav til utstyr

Du skal ha med egen bærbar datamaskin (PC eller Mac) på eksamensdagen. Det er ikke lov med nettbrett eller hybrid PC. Det er viktig at du har installert oppdateringer på din PC eller Mac. Sjekk også at utstyret ditt virker på ATHs trådløse nettverk.

Maskinen din må minimum oppfylle følgende krav:
PC:
Windows 7 eller nyere
Google Chrome/Mozilla Firefox/Microsoft Edgeie
(NB! Fra august 2018 vil det ikke lenger være mulig å bruke Internet Explorer)

Mac:
Mac OSX 10.12 eller nyere
Safari 11 eller nyere installert

Forberedelse skoleeksamen

Brukernavn og passord
Bruk ditt FEIDE-brukernavn og passord ved pålogging til digital eksamen.

Installering av browser + testeksamen
I forkant av digitale skriftlige skoleeksamener må du ha lastet ned en egen browser og kjørt en testeksamen. Du må laste ned den såkalte SafeExamBrowseren (SEB). Det er VIKTIG at du har nyeste versjon av SEB på din PC/Mac før eksamensgjennomføring.

Dersom du har gjennomført digital eksamen med SEB tidligere, men er usikker på om du til neste eksamen har nyeste versjon av SEB kan det være en god ide å slette gammel SEB-versjon og installere på nytt.

Til skoleeksamen i desember 2018 skal versjon 2.2.1 (eller nyere) brukes for Windows og 2.1.3 for Mac. Du kan sjekke versjonsnummeret ved å høyreklikke på SEB-ikonet og følge illustrasjonen under:

seb-2.2

Last ned nyeste versjon av SEB. NB! Hjemmeeksamen/seminaroppgave krever ikke SEB.

Demoprøve og andre nyttige links

Demoprøve, brukerveiledninger og introduksjonsvideoer er tilgjengelige under:

Hjemmeeksamen (seminaroppgaver)

Fremmøte skoleeksamen

Møt frem senest en halvtime før eksamensstart i det rommet du skal sitte på. Informasjon om rom ligger på StudentWeb. Husk å ta med egen bærbar PC/Mac og eventuelt lader. Du må også ha med gyldig legitimasjon (studentkort/førerkort/bankkort). Studenter som har fått innvilget PC med retteprogram som særordning, sitter på egen lab med stasjonære PCer. Følg instruksjonene som blir gitt av eksamensvaktene. Oppstilling av utstyr og pålogging skal være ferdig senest 15 minutter før eksamen starter.