Studiestart

Studiestart handler om mer enn undervisningsstart. Det er flere ting som må på plass de første dagene.

shutterstock_245178631

Anskaffelse av FEIDE-passord

ATH bruker FEIDE (Felles Elektronisk IDEntitet) for pålogging til StudentWeb og Inspera Assessment (digital eksamen). Alle studenter får en sms med innloggingslink, brukernavn og passord ved opptak. Dersom du ikke har mottatt en slik sms ved studiestart kan du sende e-post til ATHs FEIDE-support.

Aktivering av din FEIDE-konto gjøres ved å klikke på ikonet under. Her kan du også endre eller be om nytt passord. Ta vare på brukernavnet ditt, slik at du slipper å be om nytt.

feide

Når du har aktivert din FEIDE-konto kan du teste din profil ved å logge deg inn i StudentWeb eller Inspera Assessment (det kan ta 15 min etter aktivering før din profil er på plass). Vær oppmerksom på at når du skal logge inn i StudentWeb eller Inspera reduseres brukernavnet til kun det som står før @ - det er tre bokstaver og tre tall,  f.eks. 'osj001'.

Semesterregistrering

Semesterregistrering er en rutine alle studenter selv må gjennomføre i StudentWeb hvert semester. Frist for å semesterregistrere seg er 1. september for høstsemesteret og 1. februar for vårsemesteret.

Du logger deg inn på StudentWeb med det brukernavnet og passordet du har fått ved aktivering av din FEIDE-konto.
Semesterregistrering i StudentWeb omfatter å:
  • Bekrefte utdanningsplan med undervisnings- og vurderings-/eksamensmelding
  • Oppdatere personopplysninger og semesteradresse
I tillegg å:
  • Betale semesteravgiften
  • Få utstedt studentbevis for nye studenter - få fornyelse av oblat for tidligere studenter
Hjelp til semesterregistrering kan du få ved å kontakte din studiekoordinator.
Merk: Du kan ikke gå opp til eksamen, og du får ikke støtte fra Lånekassen om du ikke er semesterregistrert!!!

Studentbevis

Studentbevis er et legitimisjonskort i bankkortformat. Studentbeviset er gyldig når du har semesterregistrert deg, betalt semesteravgift og fått signert semesteroblat påklistret studentbeviset. Semesteroblat får du ved henvendelse til skolens resepsjon.
I tillegg til en rekke SiA-fordeler, gir flere bedrifter og transportselskaper rabatt til studenter. Studentbeviset med semesteroblat er gyldig som legitimasjon.

Fotografering

Dersom ATH ikke har ditt bilde fra før, bes du kontakte resepsjonen for å få tatt bilde. Bildet blir brukt til ditt studentbevis og til klasselister for ansatte. Det vil ved studiestart bli tilrettelagt for organisert fotografering. Din kontaktlærer opplyser om tidspunkt.

Bli kjent med de ansatte

timeplanen for ditt studieprogram ser du hvem som står oppført som klasseansvarlig lærer og hvilke forelesere du skal ha. En presentasjon av skolens ansatte finner du her.

Bli kjent med bygget

Oversikten under skal hjelpe deg til å bli bedre kjent med Ansgarskolen bygningsmasse. På timeplanen for ditt studieprogram ser du hvilket klasserom du skal møte i.
Mellom "Musikkavdeling i underetasjen" og "Musikkrom" går det en tunnel under parkeringsplassen som forbinder musikkrommene. Ta deg en tur rundt på campus for å bli bedre kjent med bygget og området rundt. Bak kapellet går det en natursti til en unik utsiktspost.

campus

Oppdatert 7. juli 2017, Thorkild Bruhn