SiA/Studentråd/Laget

Studentorganisasjoner

Studentene ved Ansgarskolen er organisert i to studentforeninger:
  • Studentsamskipnaden i Agder (SIA)
  • Studentrådet ved Ansgar Teologiske Høgskole
  • Ansgar Kristelige Studentlag

Studentsamskipnaden i Agder (SIA)

siaHøyskolens studenter er medlem av SiA i studietiden. SiA tilbyr deg som student mange ulike varer og tjenester, som for eksempel innenfor:
For skoleåret 2017-2018 er SiAs avgift 475,- per semester.

SiA har laget en liten animasjonsfilm som handler om SiAs tilbud til studentene.sorbok

Hurtiglink til Sørbok - studentenes egen bokhandel (klikk på symbolet):

Vi anbefaler deg å besøke SIA sine hjemmesider for å sette deg inn i deres mange og gode tilbud til studentene.

Studentrådet ved Ansgar Teologiske Høgskole

Studentrådet på Ansgarskolen består av tillitsvalgte fra hvert studieløp. Hver klasse velger sin tillitsvalgte representant ved starten av studieåret, og disse møtes jevnlig for å jobbe med aktuelle saker som angår studentenes ve og vel.

Studentrådet skal fremme interessene til studentene i møte med høyskolens ledelse og høyskolestyret. Dessuten skal studentrådet høres i alle saker som angår studentenes interesser.

Studentrådet skal:
  • arbeide for et levende kristent miljø på skolen
  • arbeide for et godt og tillitsfullt forhold mellom studentene og personalet ved Bibelskolen og Høyskolen.
  • bidra til å skape et godt lærings- og skolemiljø
  • stimulere til et kirkelig og faglig engasjement blant skolens studenter

Kontaktinfo

Du er også velkommen til å kontakte studentrådsleder Marcus Tybakken her (kontaktskjema).

Du kan også følge studentrådet på facebook her.

Studentrådet om seg selv

Vi er det øverste styringsorganet ved Ansgar Teologiske Høyskoles studenter. Tilsammen består vi av representanter fra hver av bibelskolens linjer, og representanter fra alle høyskolens årsstudium og bachelor fag(med egne representanter for alle studieårene). Også masterstudenter ved Høyskolen har mulighet til å sitte i styret, men vi ser at dette har vært vanskeligere å få til på fast basis.
Vår viktigste oppgave er å ivareta deres (studentenes) interesser, både internt og eksternt, ved hele Ansgarskolen. Dette gjør vi blant annet gjennom arbeid med utdannings- og studentpolitiske saker og deltakelse i styringsorganene ved skolen. Vi har blant annet tilstede i følgende utvalg:
  • Lærings- og miljøutvalget
  • Studienemda
  • Klagenemda
  • FOU Rådet
Leder for bibelskolen og for høyskolen sitter også i skolens øverste styrer; Ansgarskolen AS, Ansgar bibelskole AS, Ansgar Teologiske Høyskole AS og Ansgar Sommerhotel AS.

Lovgrunnlag

Lov om universiteter og høyskoler
§ 4-1 i Universitets- og høyskolen regulerer virksomheten for studentorganene:
  1. Studentene ved universiteter og høyskoler kan opprette et studentorgan for å ivareta studentenes interesser og fremme studentenes synspunkter overfor institusjonens styre. Tilsvarende kan studenter ved den enkelte avdeling eller grunnenhet opprette studentorgan for denne.
  2. Ved valg til organ som nevnt i første ledd skal det avholdes urnevalg blant studentene, med mindre det i allmøte enstemmig er bestemt noe annet. Et vedtak om annen valgordning enn urnevalg gjelder kun for første påfølgende valg.
  3. Institusjonen skal legge forholdene til rette slik at studentorganene kan drive sitt arbeid på en tilfredsstillende måte. Omfanget av tilretteleggingen skal spesifiseres i en avtale mellom institusjonen og det øverste studentorgan.
  4. Studentorganene skal høres i alle saker som angår studentene på det aktuelle nivå.
Studentrådets arbeid er er også beskrevet i ATH's kvalitetssiskringsystem

Ansgar Kristelige Studentlag

Laget på Ansgar ønsker å invitere studenter ved Ansgarskolen til å praktisere sin kristne tro i fellesskap, søke Jesus sammen og vokse i tro.

Følg oss på Facebook:
laget