Gå til innhold

Eduroam

Høyskolens trådløse nettverk


eduroam-1Ansgarskolen tilbyr Eduroam til alle studenter på høyskolen. Eduroam er en felles trådløsnett løsning som brukes av mange nasjonale og internasjonale utdanningsinstitusjoner.

 
Eduroam (education roaming) er et internasjonalt og sikkert system for trådløs nettilgang, basert på samme brukernavn og passord uavhengig av hvor brukeren befinner seg. I praksis fungerer det slik at maskinen søker etter nærmeste eduroam tilgangspunkt og automatisk logger seg på, uten at brukeren trenger å foreta seg noe. De aller fleste statlige universiteter og høgskoler i Norge har eduroam, og det samme gjelder for høyere utdanningsinstitusjoner i de fleste land i Europa.

 

Installasjon av Eduroam

Følg linken og last ned profil for din enhet.
 
Påloggingsinformasjonen til nettverket er din personlige e-post adresse og passord utdelt av skolen. Formatet på brukernavn er etternavn og første bokstav i fornavn, etterfulgt av @ansgarhogskole.no. Eks: [email protected].
 
Har du ikke mottatt denne informasjonen eller ved problemer med oppkobling vennligst henvend deg i resepsjonen.
 
 
Detaljert beskrivelse av  Android følg beskrivelsen her:
Gå til https://eduroam.no/connect i nettleser på mobilen, og skriv inn Ansgar for å søke opp Ansgar Teologiske Høgskole:
 
 
eduroam-2
 
 
Last ned appen:
 
eduroam-3
 
 
Etter å ha installert appen, velg Ansgar Teologiske Høgskole:
 
eduroam-4
 
 
Trykk på Installer:
 
eduroam-5
 
 
Skriv inn ditt personlige brukernavn og passord og trykk Installer:
(eksempel på brukernavn: [email protected])
 
screenshot_20190318-125636
 
Står det «Profil installert» med som vist i grønn tekst overfor har det lykkes. Minimer dette vinduet og du er påkoblet Eduroam.
 
Lykke til!