Gå til innhold

Norsk

Studieplasser

Søk opptak Søkekode: 255 196

Årsstudiet i kristendom med RLE (religion, livssyn og etikk) gir en grunnleggende innføring i den kristne tro, med særlig øye for å utruste studentene til arbeidsliv og personlig dannelse.

Årsstudiet utgjør til sammen 60 studiepoeng, og er en integrert del av studieprogrammet Bachelor i teologi / Bachelor i Praktisk teologi (3-årig studieløp) ved AHS.

• 15. april - ordinær søknadsfrist.
  • 1. mars - søknadsfrist for enkelte søkergrupper, og søkere som søker opptak på grunnlag av realkompetanse. Se sidene til Samordna opptak.

Søk med studiekode

Når får du svar på søknaden?

Hvilke kunnskaper skal studenten ha?

• Grundig kunnskap om kristendommens sentrale tekster trosgrunnlag og opprinnelse
  • Kunnskap om andre religioner og livssyns tekster trosgrunnlag og opprinnelse
  • Kunnskap om kristendommen og andre religioner og livssyns historie og betydning i Norge
  • Kunnskap om kristendommens ulike konfesjoner og trosuttrykk
  • Kunnskap om ulike syn på sentrale spørsmål i den kristen tro
  • Kunnskap om etisk metode og sentrale etiske områder

Hvilke ferdigheter skal studenten ha?

• Evne til å arbeide med tolkning og forståelse av bibeltekster og utvalgte historiske tekster med tilknytning til Bibelen, kirkehistorien og andre religioner og livssyn
  • Evne til å reflektere over etiske problemstillinger
  • Kunne arbeide metodisk med teorier, fagstoff og forskningsresultater
  • Evne til å reflektere over ulike trosuttrykk og spiritualitetsformer

Hvilken generell kompetanse skal studenter ha?

• Respekt og toleranse for religions- og livssynsmangfoldet
  • Kunne formidle livssyns- og religionsstoff i ulike sammenhenger
  • Forståelse for kristendom, religioner og livssyns plass i samfunnet

Semesteravgiften på dette studiet er kr. 1.650,- pr. semester. I tillegg faktureres SiA-avgift på kr. 485,- per semester.

Ufyllende informasjon om Årstudiet i Kristendom med RLE finner du i studieplanen for studieprogrammet (pdf).